ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

«ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΝ» Ο πολυαναμενόμενος νέος δίσκος του Νότη Σφακιανάκη είναι γεγονός! Δυο χρόνια μετά τις πλατινένιες «Μνήμες», ο Νότης Σφακιανάκης κυκλοφορεί από την Universal music έναν από τους σημαντικότερους δίσκους των τελευταίων ετών. .

Πρόκειται για ένα κύκλο τραγουδιών με γενικό τίτλο «ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ», ο οποίος ολοκληρώνεται σε 3 ενότητες με 7 τραγούδια η κάθε μία. Ο πρώτος δίσκος που κυκλοφορεί λέγεται «Κοινωνικόν» και έπονται  τους επόμενους μήνες το «Ερωτικόν» και τέλος, το «Χορευτικόν». Τολμηρός στην σύλληψή του –όπως όλες οι δουλειές του Νότη–, καθηλωτικός, επίκαιρος και αιχμηρός και ταυτόχρονα διορατικός για όλα κείνα που περιμένουμε, κι ονειρευόμαστε. Ένας δίσκος που μας αφορά. Σκηνοθετημένος, ενορχηστρωμένος και ερμηνευμένος με την γνωστή ευαισθησία αλλά και μαεστρία του Νότη να ανιχνεύει με πάθος το σπουδαίο μέσα στα μικρά, απλά κι ουσιαστικά ζητήματα της κάθε μέρας.

Το «Άκου φίλε» σε μουσική Χριστόφορου Γερμενή και στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου, το πρώτο από τα 7 τραγούδια του δίσκου «Κοινωνικόν», οπτικοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη Μανόλη Τζιράκη.

Σχολιάστε